Bij KeyPro geloven we dat échte verandering begint bij samenwerken. Daarom bouwen we bewust aan partnerschappen die verder gaan dan alleen meubels. We sluiten ons aan bij initiatieven die impact maken, op mensen, op de planeet én op de toekomst.
Of het nu gaat om circulaire ketens in Groningen, het beschermen van regenwoud in Costa Rica of sociale werkgelegenheid in eigen land: samen met onze partners maken we van elk project iets groters.
Laat je hieronder inspireren door de samenwerkingen die ons, en onze opdrachtgevers, helpen om het onmogelijke mogelijk te maken.
Als partner van Circulair Groningen/Drenthe maken we deel uit van een groeiend netwerk van ondernemers, overheden en organisaties die werk maken van de circulaire economie. Samen versnellen we de transitie door kennis te delen, van elkaar te leren en circulaire kansen te benutten.
Duurzaam inrichten betekent ook: bewust omgaan met wat je vraagt van de aarde. Daarom geven we bij KeyPro iets terug.
Voor elke opdracht die we uitvoeren, beschermen we een stukje tropisch regenwoud in Costa Rica.
Dat doen we samen met Adopteer Regenwoud, een stichting die zich inzet voor biodiversiteit en CO₂-opslag.
Zo wordt jouw tijdelijke inrichting automatisch ook een investering in de natuur.
Je ontvangt zelfs een officieel certificaat met het aantal m² dat dankzij jouw project wordt beschermd.
Wist je dat 1 m² regenwoud jaarlijks gemiddeld 20 kg CO₂ vasthoudt?
In het Koploperproject werken we samen met andere circulaire voorlopers aan duurzame ketens. Eén van de mooiste voorbeelden? De circulaire keten op de Euvelgunne in Groningen.
Van afval naar pronkstuk
Samen met Zwartwoud, NNRD, Provincie Groningen en Circulair Groningen/Drenthe ontwikkelden we een keten waarin lokale hout- en plasticreststromen worden omgetoverd tot meubels met een missie.
Het eerste tastbare resultaat is een stijlvol nachtkastje, gemaakt van materiaal dat anders was weggegooid. Vervaardigd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en via KeyPro als service verhuurd aan bedrijven én particulieren.
Het allereerste exemplaar werd symbolisch overhandigd aan Commissaris van de Koning René Paas, die het initiatief prees als voorbeeld van lokale kracht en samenwerking. En dit is pas het begin. Deze circulaire keten wordt verder uitgerold op de Euvelgunne. Wat begon als een experiment, groeit uit tot een nieuwe standaard. Een verhaal dat nog lang niet is uitverteld.
Stichting Positieve Impact is een netwerk van bedrijven en organisaties die, net als wij, geloven in een wereld waarin spullen geen einddatum hebben. Waar hergebruik de standaard wordt. En waar samenwerking zorgt voor versnelling.
Want impact maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zolang je het maar samen doet.
Elke samenwerking brengt ons dichter bij een circulaire toekomst.
Benieuwd hoe we samen impact kunnen maken?