Maandelijks opzegbaar
Levering door heel West-Europa
Betaal per maand
Installatie nemen wij uit handen
Menu
Circulair meubelverhuur voor de slaapkamer

KeyPro brengt circulariteit naar de woonkamer

08 januari 2021
2 min leestijd

Het eerste meubelverhuurbedrijf met circulaire meubels en woonaccessoires

Het interieur van de toekomst is circulair
Willem Straat, oprichter en eigenaar van meubelverhuurbedrijf KeyPro: “Het verhuren van meubilair is in principe al circulair; onze meubelstukken krijgen telkens een nieuwe bestemming. Met de extra mogelijkheid om circulaire meubels te huren doen we daar nog een schepje bovenop.” In de zakelijke branche, zoals hotels en kantoren, is circulariteit al bekend, Maar achter de voordeur bij mensen thuis nog niet. “We willen circulariteit naar de woonkamer halen. Mensen bewust maken dat afval ook een grondstof kan zijn voor nieuwe toepassingen en dat producten hergebruikt kunnen worden.”

Circulair meubelverhuur voor de slaapkamer breed

Al 10 jaar het startpunt voor bedrijven als het gaat om meubelverhuur

Wij helpen o.a. (internationale) bedrijven met de inrichting van tijdelijke woningen voor medewerkers, maar ook woningcorporaties bij tijdelijke huisvesting van bewoners gedurende renovatiewerkzaamheden bij verduurzamingsprojecten.Volgens Straat wordt er al voldoende geproduceerd en gaat deze (over)productie ten koste van mens en milieu. “Daarom bestaat ons nieuwe label CircularLiving alleen uit meubelstukken gemaakt van gerecyclede en/of recyclebare materialen.”

Samenwerking Douwe Egberts
Circulair meubelverhuur voor de keuken
Als aftrap heeft KeyPro een conceptkamer ingericht in het Experience Center, gelegen naast het hoofdkantoor, van Jacobs Douwe Egberts Professional in Utrecht.  Hier kan de zakelijke markt kennismaken met De verschillende koffieopties én de
duurzaamheidsvisie van het koffiemerk. Bas Anneveldt, mede-eigenaar KeyPro: “Veel bedrijven zijn volop bezig met circulariteit. Nederland wil in 2050 een circulaire economie zijn.Een economie zonder afval, waarbij alles draait op herbruikbare grondstoffen. In 2030 moeten we al 50% minder primaire grondstoffen – mineralen, metalen en fossiel – gebruiken. Daarom willen we bedrijven enthousiast maken om de huidige circulaire transitie op de werkvloer door te zetten naar de woonkamer. Het bedrijfsleven kan hierbij een belangrijke schakel zijn. Met als ultieme doel: meer bewustwording creëren bij mensen thuis.”

Verbinder van circulaire merken
Anneveldt: “De markt is nog niet zo ver dat er veel circulair aanbod is. Het dus vooral veel pionieren.Als KeyPro willen we een verbinder zijn tussencirculaire interieurmerken en afnemers.” Van grote gevestigde Nederlandse merkenals Auping (ontwikkelaar en producent van het eerste volledig circulaire matras ter wereld) tot meer niche designlabels als het Amsterdamse Occony (meubilair van afvalpapier), Donar (fauteuils van gerecyclede PET-flessen) en Walra (huistextiel van 100% gerecycled katoen en PET-flessen). Aangevuld met circulaire woonaccessoires, zoals tafellampen van gerecycled en recyclebaar glas en kandelaars van restmaterialen van oude schoolstoelen. Anneveldt: “Auping en Occony bieden de mogelijkheid om de producten na de technische levensduur terug te nemen, zodat de grondstoffen opnieuw ingezet kunnen worden. Zo houden we de hele productieketen gesloten; een circulaire economie.”

Circulair meubelverhuur voor de huiskamer

Volg ons op onze socials!

Wellicht ook interessant