Maandelijks opzegbaar
Levering door heel West-Europa
Betaal per maand
Installatie nemen wij uit handen
Menu
Gemeubileerd huren

Gemeubileerd huren? Let hier goed op!

14 december 2022
4 min leestijd

Na een daling in tijden van corona, stijgen de prijzen van huurwoningen weer enorm. Maar er zit een groot verschil in de stijging van het soort appartement dat je huurt. Zoals je ziet in de tabel hieronder, is de prijs van een kaal huurhuis maar liefst 20,9% omhoog gegaan. Maar ook de gestoffeerde en gemeubileerde woningen zijn met 8% gestegen. (Bron: Pararius)

Maakt dat gemeubileerd huren een meer aantrekkelijke optie? En is het iets voor jou? In deze blog lees je de belangrijkste punten om rekening mee te houden bij gemeubileerd huren.

1. Wat is gemeubileerd huren?

In Nederland zijn er 3 soorten huurwoningen: kale, gestoffeerde en gemeubileerde woningen. Elke soort heeft een eigen manier van opleveren en daardoor ook andere prijzen. Hieronder zetten we de overeenkomsten en verschillen voor je op een rij.

Kale huurwoningen

Kale huurwoningen hebben geen vloeren en raambekleding. Dit betekent dat je zelf de vloeren legt en de rails en gordijnen aanschaft. In sommige gevallen heb je nog extra kluswerk, zoals het behangen van de muren. Hier hangt best een prijskaartje aan, dus vraag goed door naar de voorwaarden en vereisten.

Gestoffeerde huurwoningen

Gestoffeerde woningen hebben zowel vloeren als raambekleding. Dit scheelt je een boel geld als huurder. Je moet wel zelf de meubels aanschaffen. Of je maakt gebruik van een andere, steeds populairder wordende aanpak. Daarover lees je later meer.

Gemeubileerde huurwoningen

Gemeubileerde woningen hebben een volledige inrichting, dus vloeren, raambekleding en al het meubilair. Maar of de keuken en de badkamer ook zijn ingericht, is afhankelijk van de verhuurder. Voor expats is het bijvoorbeeld ideaal als ook al het keukengerei aanwezig is. Het enige dat zij dan mee hoeven nemen, is een koffer met kleding.

2. Waar moet je op letten als je een gemeubileerde woning gaat huren?

Het voordeel van gemeubileerd huren is duidelijk: je komt aan bij je appartement of studio en ploft meteen op de bank. Toch zijn er ook wat nadelen. Daarom is het goed om te kijken welke manier van huren het beste bij jou past. Hier moet je op letten:

Passen de meubels bij jouw stijl?

Als het op inrichting aankomt, is dit natuurlijk een kwestie van jouw persoonlijke smaak. Al snel ziet een ander iets dat jij mooi vindt als oubollig, te kleurrijk of heel chaotisch. Daarom is het slim om van tevoren een goed beeld te krijgen van de woning en het meubilair dat je gaat huren. Stel daarbij ook direct de vraag of je eventueel extra meubels nodig hebt.

Werken de apparaten naar behoren? 

Werken de wasmachine, de vaatwasser en de vriezer zoals je verwacht? En wat zijn de afspraken als er iets kapot gaat? Ga na wie dit regelt en welke kosten hierbij horen. Het is belangrijk om dit van tevoren goed af te stemmen en vast te leggen. Want als je een maand moet wachten op de vaste monteur die de verhuurder regelt, lopen de kosten voor de wasserette flink op.

Sluit de inrichting aan op jouw behoeften?

Als je een woning vindt met het juiste aantal slaapkamers, betekent dat niet dat deze ook goed is ingericht voor jouw werk, hobby of gezinssituatie. Daarom is het altijd goed om door te vragen. Kan de verhuurder het bed in de extra kamer omwisselen voor een bureau met lamp? Want die kinderkamer gebruik jij misschien het liefst als een luxe studeerkamer.

3. Een steeds populairder alternatief: meubels huren

Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van en ook onder particulieren is het een opkomende trend: meubels huren. Daarbij huur je een gestoffeerd appartement en laat je de meubelverhuurder het interieur verzorgen. Zo zijn de meubels altijd jouw smaak, want je kiest ze zelf uit.

Zelfs grote bedrijven als Shell en Google maken al jaren gebruik van deze trend. Maar wat zijn nu echt de voordelen? Die zetten we hier even voor je op een rij:

Een meubelpakket in jouw stijl

Je stelt een meubelpakket samen dat helemaal bij jou past. Ga je voor werk een jaar in het buitenland of in een andere stad wonen? Hoe cliché het ook klinkt, dan is het belangrijk dat je huis voelt als thuis. De inrichting speelt daar een grote rol in. Omdat je die zelf uitkiest, maak je echt je eigen plek van je tijdelijke onderkomen.

Een interieur dat altijd werkt

Tijdens de huurperiode ben je verzekerd van een werkend interieur. Dus gaat de wasmachine kapot of doet de koelkast het niet meer? Dan lost de meubelverhuurder dit voor je op. Binnen enkele dagen staat in jouw appartement weer een wasmachine te draaien. 

Een meubelset naar jouw eisen

De indeling van je tijdelijke appartement kies je zelf. Dus tover die extra kamer om in de studeerkamer die je zo graag wilt! En maak ‘m zo mooi dat je geen reden meer hebt om je werk uit te stellen.

4. Hoe werkt het concept ‘meubels huren’?

Al meer dan 10 jaar is ‘meubels huren’ een groeiend concept waar steeds meer mensen gebruik van maken. Je krijgt niet alleen tijdelijke meubels, maar geeft ook de levering, installatie en montage uit handen. Met andere woorden: je kiest een pakket naar je wensen en de verhuurder regelt de rest. 

En daar blijft het allang niet meer bij. Je kan bijvoorbeeld ook de vloer- en raamafwerking laten doen of het internet aan laten sluiten door de partij. Ideaal toch? 

Ben je er al uit wat het wordt, een appartement gemeubileerd huren of de meubels zelf los huren? 

Check onze meubelpakketten om te zien wat bij jou past! Of neem contact met ons op. We beantwoorden met plezier al je vragen. 

 Bekijk hier ons aanbod

Volg ons op onze socials!

Wellicht ook interessant