• Maandelijks opzegbaar
  • Levering door heel Nederland
  • Betaal per maand
  • Transport nemen wij uit handen
Menu
Snel en makkelijk een appartement inrichten | KeyPro

Snel en makkelijk een appartement inrichten

Soms heb je een tijdelijke inrichting voor een appartement nodig. Bijvoorbeeld omdat je een expat bent of voor een bepaalde periode niet in je eigen huis kunt wonen. Maar hoe pak je dat aan, een (klein) appartement inrichten? In deze blog lees je praktische tips, zodat je tijdelijke huis straks aanvoelt als je thuis.

Daarom heb je een tijdelijke inrichting nodig

Er zijn allerlei redenen om voor een korte tijd een appartement in te richten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je werkt tijdelijk in een andere stad.
  • Je bent een expat en gaat een halfjaar of langer in Nederland wonen.
  • Je was een expat en komt terug naar Nederland. Je moet wachten op je meubels door een lange levertijd.
  • Je gaat scheiden en woont in een tijdelijk appartement, totdat je een eigen huis gevonden hebt.
  • Je huis heeft brand- of andere schade. Totdat de schade hersteld is, verhuis je naar een tijdelijk onderkomen.

In al deze gevallen is het zonde om een hele nieuwe inboedel aan te schaffen. Je gaat tenslotte maar voor een korte periode in het appartement wonen.

Zo maak je van je tijdelijke huis je thuis: 4 tips

Maar hoe zorg je dat je tijdelijke stek toch je thuis wordt? Gebruik deze 4 handige tips om je kleine appartement in te richten:

1. Neem zoveel mogelijk van je persoonlijke spullen mee.
Want wat voor meubels een appartement ook heeft: als je je eigen foto’s neerzet, je eigen bestek gebruikt en je eigen beddengoed op het bed zit, voelt het al meteen een stuk meer als thuis.

2. Ga voor tweedehands.
Een leuke en duurzame optie zijn tweedehands meubels. Kijk regelmatig op Facebook Marketplace en Marktplaats en struin lekker rond in kringloop- en andere tweedehands winkels. Vaak loop je hier voor een prikkie tegen mooie dingen aan, al moet je wel een beetje geluk hebben.

3. Benut de ruimte optimaal.
Als je uit een groter huis komt, is het even wennen om in een kleiner appartement te wonen. Maak daarom maximaal gebruik van de ruimte die je hebt:
Ga voor lichte meubels, want die laten kamers groter lijken.
Houd het opgeruimd: doe spullen zoveel mogelijk in kasten, bakken of mandjes. Met een grote verzameling prullaria voelt je appartement namelijk al snel vol en klein. Grote accessoires doen het juist wel goed.
Kies een aantal grote meubels in plaats van veel kleinere meubelstukken. In dat laatste geval lijkt je huis al snel rommelig en vol.

4. Huur meubels in plaats van ze te kopen.
Dit is de beste en makkelijkste optie als je snel tijdelijke meubels nodig hebt. Je hoeft geen winkels af en eindeloos te zoeken, maar bestelt in een mum van tijd een complete meubelset. Naast praktisch zijn de meubels ook nog eens stijlvol. En je doet het milieu er een groot plezier mee, omdat ze na jou weer naar iemand anders gaan.

In één keer klaar met de meubelpakketten van KeyPro

Ga je een appartement inrichten en heb je tijdelijke meubels nodig? Of het nu gaat om een (klein) 1 kamer appartement of alleen de woonkamer: bij KeyPro huur je meubelpakketten in alle soorten en maten. Zo hebben we slaapkamersets, eetkamersets en ook kantoorsets. Maar daar stopt onze service niet. Je kunt onze sets namelijk aanpassen hoe jij het wilt. Neem je bijvoorbeeld je eigen nachtlamp mee? Verwijder ‘m dan met een simpele muisklik uit je winkelmandje. Zo huur je alleen wat jij echt nodig hebt. En als je er zelf niet uitkomt, helpen we je graag met advies.

Als je terugverhuist of een nieuw huis hebt gevonden, lever je de meubels gemakkelijk weer in. Je huurt dus alleen voor de maanden dat jij de meubels gebruikt en zit nergens aan vast. Gaat er iets stuk? Dan maak je gebruik van onze garantie.

Ontdek alle mogelijkheden en pakketten op onze website of neem direct contact met ons op. We staan voor je klaar!