Maandelijks opzegbaar
Levering door heel West-Europa
Betaal per maand
Installatie nemen wij uit handen
Menu
Woning stylen

Lopen de Nederlanders voor of lopen ze in Duitsland juist achter

24 februari 2022
1 min leestijd

Lopen de Nederlanders voor of lopen ze in Duitsland juist achter?

In Nederland wordt er volop gebruik gemaakt van meubelverhuur. Door de expat sector, maar ook door steeds meer woningcorporaties tijdens renovatie trajecten. Wanneer we kijken naar Duitse woningcorporaties, gebruiken zij vaak nog de methode om meubels mee te verhuizen met de tijdelijke uithuizing van de sociale huurders. Die methode is in Nederland inmiddels minder populair. “Het is simpelweg minder efficiënt en kost enorm veel tijd” horen we vaak vanuit de corporaties. Wij werken juist samen met een meubelverhuur omdat het zorgt voor het versnellen van het proces.

Dit zijn 3 belangrijke voordelen van het inrichten van een tijdelijke woning met huurmeubels, die wij vaak te horen krijgen:

  1. Versnelt de doorloop: Wanneer een woning wordt ingericht met meubels van de huurder, moeten deze na de tijdelijke overbrugging weer worden teruggeplaatst in de woning. Vervolgens moet de volgende huurder opnieuw met inboedel worden verhuisd. Met een gehuurde inrichting kan je deze laten staan en steeds de huurders afwisselen. En een kindvriendelijke meubel set toevoegen, is natuurlijk zo gepiept.
  2. Voorkom schade aan privé meubelen: De meeste meubels zijn niet gemaakt om constant te verplaatsen. Ze beschadigen tijdens het in en uithuizen in de tijdelijke woning. Trap op, door smalle gangen, het is niet ideaal. Huurmeubilair wordt hier selectief op gekozen zodat ook het duurzame aspect tijdens het project wordt bewaakt.
  3. Neemt werk uit handen: Door dit uit te laten voeren door professionals, die tot wel 6 keer sneller een woning kunnen inrichten dan menig personeel, scheelt dit enorm veel tijd en dus ook geld. Efficiëntie staat voorop! Het personeel kan haar tijd nu ergens anders aan besteden.

Hebben ze in Duitsland gelijk om volledige inboedels mee te nemen naar een tijdelijke woning of zouden ze slimmer en efficiënter af zijn door meubels te huren? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening!

Volg ons op onze socials!

Wellicht ook interessant