• Maandelijks opzegbaar
  • Levering door heel Nederland
  • Betaal per maand
  • Transport nemen wij uit handen
Menu
Een logeerwoning inrichten?

8 voordelen van meubels huren voor logeerwoningen

De kans is groot dat je als woningcorporatie op dit moment bezig bent met sociale huurwoningen renoveren en verduurzamen. Bij grote verbouwingen krijgen bewoners vaak een logeerwoning. In dat geval is meubels huren een goede tijdelijke oplossing. Benieuwd waarom? Hieronder lees je de 8 grootste voordelen van meubels huren voor wissel- en logeerwoningen.

1. Het scheelt enorm veel tijd

Als je meubels huurt, bespaar je jezelf een hoop tijd en gedoe. Want niet alleen een logeerwoning inrichten, maar ook de assemblage van de meubels en installatie van de apparatuur zijn tijdrovend. Neem bijvoorbeeld de wasmachine. Elk model werkt weer anders en niet iedereen weet hoe je ‘m aansluit. Een meubelverhuurbedrijf neemt al dit soort taken op zich. Zo sluiten ze elke wasmachine moeiteloos aan en testen ‘m meteen op locatie. Op die manier kost het jouw woningcorporatie geen waardevolle tijd en bespaart het ook nog eens heel wat frustraties.

2. Je hebt minder kosten dan bij vakantiehuizen

Een andere oplossing tijdens een renovatieproject is om bewoners tijdelijk in vakantiehuisjes te laten wonen. Dat klinkt goed: de huurders hebben een kant-en-klaar huis waar jij geen omkijken naar hebt. Maar de huren van vakantiehuizen zijn hoog, al helemaal als je 5 gezinnen per halfjaar moet huisvesten. Daarnaast is zo’n huisje vaak ver uit de buurt van de wijk van de bewoners. 3x raden wie hun extra brandstofkosten mag vergoeden en het geklaag over de extra reistijd mag aanhoren… Inderdaad, jij als woningcorporatie.

Daarom is meubels huren voor een logeerwoning de perfecte oplossing. Die zijn vaak in de wijk beschikbaar. En met eigen woningen druk je de kosten enorm, want je betaalt alleen voor de huur en installatie van de meubels. Als je de renovaties slim achter elkaar plant, kan een nieuw gezin er direct na een ander gezin gebruik van maken. Op die manier werk je heel efficiënt en bespaar je zoveel mogelijk kosten voor het in- en uithuizen.

3. Je hoeft geen verhuiskostenvergoeding te betalen

Tot voor kort hadden huurders altijd recht op een verhuiskostenvergoeding bij een grondige renovatie of verbouwing. Die gebruiken ze om een tijdelijke woning te stofferen en in te richten. Deze vergoeding is maximaal €6.505,- in 2022. Reken maar uit hoe hoog de bedragen oplopen als je deze kosten voor meerdere huurders uit verschillende woningen moet vergoeden.

Maar sinds 1 april 2022 zijn de regels aangepast. De Hoge Raad heeft namelijk besloten dat huurders geen recht hebben op de verhuiskostenvergoeding als de verhuurder een ingerichte en gestoffeerde woning aanbiedt die van alle gemakken is voorzien. Dus als je kiest voor gehuurde meubels in een logeerwoning, hoef je deze vergoeding niet te betalen. Een groot voordeel!

4. Een woonconsulent doet het regelwerk

Meubels huren is tegenwoordig een complete dienst. Je krijgt niet alleen meubels geleverd, maar ook een woonconsulent van het meubelverhuurbedrijf. Hij of zij neemt het regelwerk op zich: van de sleutel overdragen aan de huurders tot meldingen van kapotte apparaten of meubels afhandelen. Zo hoef je als woningcorporatie niet voor elk wissewasje heen en weer en belanden huurders vragen bij de woonconsulent. Daar hoef je zelf dus niet meer achteraan.

5. Het huis is helemaal klaar, inclusief vloeren en raambekleding

Naast een woonconsulent bieden meubelverhuurbedrijven vaak standaard andere belangrijke services voor woninginrichting aan. Want meubels op een betonnen vloer en elke ochtend om 5 uur wakker worden met daglicht door de ramen? Dat werkt niet en geeft de bewoners geen huiselijk gevoel. Daarom is de basis van een logeerwoning ontzettend belangrijk, van vloeren tot raambekleding. Als je meubels huurt, zorgt het bedrijf meestal standaard dat het volledige plaatje geregeld is. Dat scheelt je veel tijd, doordat je hiervoor geen andere bedrijven hoeft in te huren en niet zelf aan de slag hoeft.

6. Je krijgt de garantie dat alles werkt

Niets is zo vervelend als een gezin met 3 kinderen waarvan de wasmachine het niet doet. Gelukkig heb je ook daar als woningcorporatie geen omkijken naar als je meubels huurt. Het bedrijf garandeert namelijk dat alle geleverde producten werken. Is er toch iets stuk? Dan melden de bewoners dat bij het meubelverhuurbedrijf en lossen zij het zo snel mogelijk op. Ook dit soort klussen kosten jou dus geen tijd, geld en moeite.

7. De inrichting is aangepast op de huurders

Je wilt natuurlijk graag dat je huurders tevreden zijn met hun logeerwoning. Daarom moet de inrichting aangepast zijn op wie er komt te wonen. Een gezin met kinderen vraagt nu eenmaal om een andere inrichting dan een werkend stel dat allebei een eigen werkruimte nodig heeft. Ook dit regel je heel makkelijk als je kiest voor meubels huren. Vaak is er voor elk soort huishouden een eigen meubelpakket. En is er last minute nog een extra bed nodig? Dan levert het verhuurbedrijf dit na zonder dat je zelf een nieuw bed hoeft aan te schaffen. Lekker makkelijk.

8. Je voorkomt schade aan de bezittingen van de huurders

Door te werken met professionals voorkom je schade aan de eigendommen van huurders. Zij weten namelijk precies hoe ze meubels en bezittingen het beste kunnen verplaatsen. Want bewoners zijn natuurlijk niet blij als hun tafelpoot is beschadigd of als hun dierbare vaas valt. Een combinatie van een verhuisbedrijf dat de eigendommen veilig opslaat en professionele inrichters die zorgen voor een net ingerichte woning is daarom ideaal.

Van alle voordelen profiteren? Huur meubels bij KeyPro!

Meubels voor logeerwoningen huren betekent zeeën van tijd en hoge kosten besparen, een stuk efficiënter werken en de tevredenheid van je huurders verhogen. Bij KeyPro helpen we je dan ook graag met gehuurde inrichtingen voor wissel- of logeerwoningen. Benieuwd hoe het werkt? Lees er alles over op onze informatiepagina voor woningcorporaties. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 085 – 00 22 110 of mail naar info@keypro.nl. We staan voor je klaar!