Maandelijks opzegbaar
Levering door heel West-Europa
Betaal per maand
Installatie nemen wij uit handen
Menu
Meubels huren Nijmegen

Snel je huis verkopen? Gebruik deze 7 verkoopstyling-tips

22 november 2022
5 min leestijd

Staat jouw woning leeg en wil je ‘m verkopen of gaat de verkoop moeizaam? Grote kans dat dit ligt aan de uitstraling van de woning. Een groot deel van de (online) kijkers vindt het namelijk moeilijk om de mogelijkheden van een ruimte te zien. Een goede eerste indruk maken bij potentiële kopers is enorm belangrijk. Dit begint al bij de foto’s. Hoe pak je de styling het beste aan? Dat lees je in deze blog. We delen 7 belangrijke styling tips die jou helpen om je woning snel te verkopen.

Wat is verkoopstyling?

Verkoopstyling is je woning stylen voor de verkoop. Daarmee style je het huis voor de verkoopfoto’s en/of een bezichtiging. Het is verstandig om hierin te investeren, zodat je de voordelen van jouw woning naar voren laat komen, zoals deze: 

  • Het lijkt ruimer
  • De uitstraling past bij de juiste doelgroep
  • Oneffenheden vallen minder op
  • Het zorgt voor betere foto’s
  • Je creëert meteen een goed gevoel bij potentiële kopers

Waarom kiezen voor verkoopstyling?

Een huis dat mooi gemeubileerd is, verkoopt beter dan een leeg huis of een huis met meubilair dat niet bij elkaar past. Het is dus van belang dat de woning een goede uitstraling heeft om een positieve eerste indruk te maken. Nu het steeds lastiger wordt om bepaalde woningen te verkopen, wordt verkoopstyling alleen maar belangrijker. Een professioneel gestylede woning schatten potentiële kopers vaak zelfs 10 tot 15% hoger in waarde. Want zeg nou zelf, van de rechterfoto hieronder krijg je toch meteen een mooi en huiselijk gevoel?

De 7 beste verkoopstyling-tips

Maar hoe doe je dat? Met de volgende 7 tips laten we zien hoe je jouw woning het beste styled voor de verkoop. 

Tip 1: Zorg ervoor dat het huis schoon en opgeruimd is

Laten we beginnen bij het begin: een schoon en opgeruimd huis. Hierbij is het belangrijk dat je zo veel mogelijk persoonlijke spullen opbergt. Zorg daarnaast voor een frisse geur in de woning door bijvoorbeeld ramen open te zetten. Een vieze woning met rommel geeft al snel een negatief gevoel en zorgt voor een slechte eerste indruk. Losse en overbodige spullen ervoor dat de ruimtes kleiner lijken, probeer dit te vermijden.

Kijk kritisch naar de woning, het is voor de vastgoedstyling belangrijk dat je je probeert in te leven in de kijker. Waarschijnlijk heb je zelf ook geen prettig gevoel bij een woning die vies en rommelig is.

Tip 2: Zorg voor veel licht

Voor veel mensen is licht in een huis erg belangrijk. Het staat daarom vaak bovenaan het wensenlijstje van huizenzoekers. Licht laat de ruimtes in een woning groter lijken. Donkere ruimtes geven juist een benauwend gevoel. Zorg ervoor dat de ramen zijn gelapt en dat alle gordijnen open zijn. Zet in donkere hoekjes de lampen aan. Ook voelt een ruimte licht en fris door wit toe te passen. Denk aan witte muren, wit beddengoed en witte handdoeken.

Tip 3: Kies de juiste meubels die passen bij de ruimte

Elke woning heeft verschillende ruimtes. De meubels moeten goed bij en in de kamers passen, zodat je optimaal gebruikmaakt van de ruimte. Een passende bank en de vorm van de tafel zijn hierbij belangrijk. Soms staat een ronde of ovale tafel mooier dan een rechthoekige tafel. Hetzelfde geldt voor de bank; kies je voor een hoekbank, een rondere bank of een 2-zits? Denk ook aan de indeling: zet grote meubels in een kleinere woonkamer langs de wanden en niet in het midden.

Tip 4: Kies voor 1 stijl

Houd het rustig en neutraal door in het hele huis voor 1 stijl te kiezen. Deze stijl kan van alles zijn: van industrieel of landelijk tot modern. Het is belangrijk dat het voelt als een geheel om de juiste sfeer te creëren. Dat geeft de meeste rust. Ga liever voor effen kleuren dan voor verschillende printjes, omdat die de ruimtes kleiner laten lijken.

Voor de muren zijn witte en lichte effen aardetinten de beste opties. Niet alleen zorgt wit voor een frisse uitstraling, maar het draagt ook bij aan het inlevingsvermogen. Kleuren zijn een heel persoonlijke keuze. Als je gekke en felle kleuren gebruikt, krijgen potentiële kopers het gevoel bij iemand op bezoek te zijn.

Tip 5: Zorg voor passende raambekleding

Een huis zonder raambekleding voelt onnatuurlijk en kaal aan. De raambekleding maakt de ruimtes huiselijk. Dit werkt goed voor het inlevingsvermogen van de kijkers. Ook hiervoor geldt: kies voor neutrale tinten, zodat het rustig oogt.

Tip 6: Kies voor bijpassende accessoires en planten

Een ruimte met alleen een bank, tafel en 4 stoelen doet niet veel voor het huiselijke gevoel. De accessoires en vooral planten zijn bij het verkoopstylen dan ook van groot belang. Denk hierbij aan kussens, kleedjes, kaarsen, vazen, beeldjes, schilderijen, lampen of een bloemen. Die maken het veel gezelliger. Let wel op dat je niet te veel accessoires gebruikt. Daardoor komen ze over als prullaria en oogt het huis al snel rommelig.

Tip 7: Plaats spiegels

Het is zeker een goed idee om in verschillende ruimtes spiegels te plaatsen. Die laten de ruimtes namelijk optisch groter lijken. Ook maken spiegels donkere ruimtes lichter en zorgen ze voor optimale lichtinval. Verder kan je ze heel leuk gebruiken als wanddecoratie om een lege muur op te vullen of als decoratie in de keuken of woonkamer.

Tip 8: Plaats nieuwe plinten

Bij verkoopstyling draait het om het zo goed mogelijk presenteren van de woning. Het plaatsen van plinten, is in dit proces vaak een ondergeschoven kindje. Terwijl dit van groot belang is voor de eerste indruk. Oude versleten, of gedateerde plinten geven toch snel een minder goede indruk dan nieuwe moderne plinten.

Met een relatief makkelijke ingreep, geef je de woning een bijzonder stijlvolle uitstraling. Door vakmannen van Stunten met plinten, laat je plinten plaatsen met een hoog afwerkingsniveau.

Meubels nodig voor verkoopstyling? Huur ze bij KeyPro!

En dan is het tijd om aan de slag te gaan met je verkoopstyling. Maar je wilt natuurlijk niet alleen voor de foto’s en/of bezichtigingen allerlei meubels aanschaffen. Naast dat het een grote investering is, moet je het meubilair daarna weer verkopen of weggooien. Dat is veel gedoe en totaal geen duurzame oplossing. Maar hoe doe je dat dan wel?

De beste optie is om meubels te huren voor je verkoopstyling. Daarmee bespaar je zeeën van tijd en hoge kosten. Het werkt bovendien een stuk efficiënter.

Als je bijvoorbeeld ons verkoopstylingpakket huurt, is de kans groot dat je je huis sneller en voor een hogere prijs verkoopt. Dit is een speciaal pakket voor verkoopstyling waarbij veel meubelstukken zijn inbegrepen. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf de producten te selecteren die je wilt huren.

Wat zijn de kosten van meubels huren voor verkoopstyling?

De kosten voor het huren van meubilair zijn afhankelijk van het aantal producten en de periode dat je ze nodig hebt. Zo heb je voor een grote woning natuurlijk meer verkoopstyling-meubels nodig dan voor een appartement. Daarnaast speelt de locatie een rol. Een pakket huren in Duitsland kost meer dan het huren van een pakket in Amsterdam.

In onze webshop zie je snel en eenvoudig wat de kosten zijn. Bekijk het verkoopstylingpakket voor ons aanbod en de prijzen.

Bij KeyPro helpen we je graag met de verkoopstyling voor jouw woning. Benieuwd hoe het werkt? Lees er alles over op onze informatiepagina  voor verkoopstyling.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 085 – 00 22 110 of mail naar info@keypro.nl. We staan voor je klaar!

 Bekijk het verkoopstyling pakket

Volg ons op onze socials!

Wellicht ook interessant