• Maandelijks opzegbaar
  • Levering door heel Nederland
  • Betaal per maand
  • Transport nemen wij uit handen
Menu
Huis verkoop foto

Snel je huis verkopen? Gebruik deze 7 verkoopstyling-tips

Staat jouw woning leeg en wil je ‘m verkopen of gaat de verkoop moeizaam? Grote kans dat dit ligt aan de uitstraling van de woning. Een groot deel van de (online) kijkers vindt het namelijk moeilijk om de mogelijkheden van een ruimte te zien. En een goede eerste indruk maken bij potentiële kopers is enorm belangrijk. Dit begint al bij de foto’s. Hoe pak je de styling het beste aan? Dat lees je in deze blog. We delen 7 belangrijke verkoopstyling-tips die jou helpen om je woning snel te verkopen.

Wat is verkoopstyling?

Verkoopstyling is je woning stylen voor de verkoop. Daarmee style je het huis voor de verkoopfoto’s en/of bezichtigingen van potentiële kopers. Het is verstandig om hierin te investeren, zodat je de voordelen van jouw woning naar voren laat komen, zoals deze: 

  • Het lijkt ruimer
  • De uitstraling past bij de juiste doelgroep
  • Oneffenheden vallen minder op
  • Het zorgt voor betere foto’s
  • Je creëert meteen een goed gevoel bij potentiële kopers

Waarom kiezen voor verkoopstyling?

Een huis dat mooi gemeubileerd is, verkoopt beter dan een leeg huis of een huis met meubels die niet bij elkaar passen. Het is dus van belang dat de woning een goede uitstraling heeft om een positieve eerste indruk te maken. Nu het steeds lastiger wordt om bepaalde woningen te verkopen, wordt verkoopstyling alleen maar belangrijker. Een professioneel gestylede woning schatten potentiële kopers vaak zelfs 10 tot 15% hoger in waarde. Want zeg nou zelf, van de rechterfoto hieronder krijg je toch meteen een mooi en huiselijk gevoel?

De 7 beste verkoopstyling-tips

Maar hoe doe je dat? Met de volgende 7 tips laten we zien hoe je jouw woning het beste stylet voor de verkoop. 

Tip 1: Zorg ervoor dat het huis schoon en opgeruimd is

Laten we beginnen bij het begin: een schoon en opgeruimd huis. Een vies, rommelig huis geeft al snel een negatief gevoel en zorgt voor een slechte eerste indruk. Het is voor de verkoopstyling belangrijk dat je je probeert in te leven in de potentiële koper. Waarschijnlijk heb je zelf ook geen prettig gevoel bij een woning die vies en rommelig is. Ook zorgen de prullaria ervoor dat de ruimtes kleiner lijken. Als je huis schoon en netjes is, sta je al 1-0 voor. Het wekt een rustige, goede eerste indruk van het huis. 

Tip 2: Zorg voor veel licht

Voor veel mensen is licht in een huis erg belangrijk. Het staat daarom vaak bovenaan het wensenlijstje van huizenzoekers. Licht laat de ruimtes in een woning groter lijken. Donkere ruimtes geven juist een benauwend gevoel. Zorg ervoor dat de ramen zijn gelapt en dat alle gordijnen open zijn. Zet in donkere ruimtes de lampen aan. Ook voelt een ruimte licht en fris door wit toe te passen. Denk aan witte muren, wit beddengoed en witte handdoeken. 

Tip 3: Kies de juiste meubels die passen bij de ruimte

Elke woning heeft verschillende ruimtes. De meubels moeten goed bij en in de kamers passen, zodat je optimaal gebruikmaakt van de ruimte. Een passende bank en de vorm van de tafel zijn hierbij belangrijk. Soms staat een ronde of ovale tafel mooier dan een rechthoekige tafel. Hetzelfde geldt voor de bank; kies je voor een hoekbank, een rondere bank of een 2-zits? Denk ook aan de indeling: zet grote meubels in een kleinere woonkamer langs de wanden en niet in het midden.

Tip 4: Kies voor 1 stijl

Houd het rustig en neutraal door in het hele huis voor 1 stijl te kiezen. Deze stijl kan van alles zijn: van industrieel of landelijk tot modern. Het is belangrijk dat het voelt als een geheel. Dat geeft de meeste rust. Ga liever voor effen kleuren dan voor verschillende printjes, omdat die de ruimtes kleiner laten lijken.

Voor de muren zijn witte en lichte effen aardetinten de beste opties. Niet alleen zorgt wit voor een frisse uitstraling, maar het draagt ook bij aan het inlevingsvermogen. Kleuren zijn een heel persoonlijke keuze. Als je gekke en felle kleuren gebruikt, krijgen potentiële kopers het gevoel bij iemand op bezoek te zijn.

Tip 5: Zorg voor passende raambekleding

Een huis zonder raambekleding voelt onnatuurlijk en kaal aan. De raambekleding maakt de ruimtes huiselijk. Dit werkt goed voor het inlevingsvermogen van de potentiële kopers. Ook hiervoor geldt: kies voor neutrale tinten, zodat het rustig oogt.

Tip 6: Kies voor bijpassende accessoires en planten

Een ruimte met alleen een bank, tafel en 4 stoelen doet niet veel voor het huiselijke gevoel. De accessoires en vooral planten zijn bij het verkoopstylen dan ook van groot belang. Denk hierbij aan kussens, kleedjes, kaarsen, vazen, beeldjes, schilderijen en lampen. Die maken het veel gezelliger. Let wel op dat je niet te veel accessoires gebruikt. Daardoor komen ze over als prullaria en oogt het huis al snel rommelig.

Tip 7: Plaats veel spiegels

Het is zeker een goed idee om in verschillende ruimtes spiegels te plaatsen. Die laten de ruimtes namelijk optisch groter lijken. Ook maken spiegels donkere ruimtes lichter en zorgen ze voor optimale lichtinval. Verder kan je ze heel leuk gebruiken als wanddecoratie om lege muren op te vullen of als decoratie in de keuken of woonkamer.

Meubels nodig voor verkoopstyling? Huur ze bij KeyPro!

En dan is het tijd om aan de slag te gaan met je verkoopstyling. Maar je wilt natuurlijk niet alleen voor de foto’s en/of bezichtigingen allerlei meubels aanschaffen. Naast dat het een grote investering is, moet je de meubels daarna weer verkopen of weggooien. Dat is veel gedoe en totaal geen duurzame oplossing. Maar hoe doe je dat dan wel? 

De beste optie is om meubels te huren voor je verkoopstyling. Daarmee bespaar je zeeën van tijd en hoge kosten. Het werkt bovendien een stuk efficiënter. Als je bijvoorbeeld ons verkoopstylingpakket huurt, is de kans groot dat je je huis sneller en voor een hogere prijs verkoopt. Dit is een speciaal pakket voor verkoopstyling waarbij veel meubels zijn inbegrepen. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf de producten te selecteren die je wilt huren.

Wat zijn de kosten van meubels huren voor verkoopstyling?

De kosten voor het huren van meubilair zijn afhankelijk van het aantal producten en de periode dat je ze nodig hebt. Zo heb je voor een grote woning natuurlijk meer verkoopstyling-meubels nodig dan voor een appartement. Daarnaast speelt de locatie een rol. Een pakket huren in Duitsland kost meer dan het huren van meubels in Amsterdam. 

In onze webshop zie je snel en eenvoudig wat de kosten zijn.
Bekijk het verkoopstylingpakket voor de prijzen en meubels. 

Bij KeyPro helpen we je graag met de verkoopstyling voor jouw woning. Benieuwd hoe het werkt? Lees er alles over op onze informatiepagina  voor verkoopstyling. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 085 – 00 22 110 of mail naar info@keypro.nl. We staan voor je klaar!

 Bekijk het verkoopstyling pakket